Braziliaanse groentepasteitjes
Snack

Braziliaanse groentepasteitjes

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

5

Porties

  • 10 slices bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 eetleepels olie
  • 1/2 theelepels Knoflookpoeder
  • 1/2 theelepels Chilipoeder
  • 5 eetleepels geraspte belegen kaas
  • 2 theelepels Peterselie
  • zout en versgemalen peper
  • 5 eetleepels chilisaus
  • Extra nodig: Ronde uitsteekvorm van 12 cm Ø, bakpapier en bakkwast

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

  • Kook de eieren in ca. 10 minuten hard.

  • Pel de ui en snipper deze fijn.

  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in blokjes.

  • Verhit de olie en fruit hierin de ui met blokjes paprika, knoflook en chilipoeder. Laat de groentevulling afkoelen.

  • Pel de eieren en snijd deze in blokjes. Schep de blokjes ei met kaas en peterselie door de afgekoelde groentevulling en breng deze op smaak met zout en peper.

  • Druk met de uitsteekvorm uit elk plakje deeg een rondje.

  • Schep op elk rondje een lepel vulling, vouw de rondjes dicht zodat er halve maantjes ontstaan en druk met behulp van een vork de randen dicht. Bestrijk de bovenzijde van de pasteitjes licht met water.

  • Bak de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

  • Serveer de warme pasteitjes met chilisaus.