Default
Sinterklaas Recepten

Zelf chocoladeletters maken

Chocoladeletters zijn er in alle soorten en maten. De keuze in de supermarkten is tegenwoordig oneindig, maar heb jij zelf wel eens een chocoladeletter gemaakt? Neem eens lekker de tijd en maak helemaal zelf jouw chocoladeletters. Met dit sinterklaasrecept maak je er zelfs twee. Superleuk (en lekker!) om samen te maken. 
  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 330 gram pure chocolade
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 theelepels Koekkruiden

Bakbenodigdheden:

  • Spuitzak met mondje 
  • Kookthermometer
  • Mixer 
  • Magnetron 
  • Bakpapier 

Bereiding

  • Klop de boter met de mixer tot het luchtig en romig is. Het makkelijkste is om naar de kleur te kijken: hoe witter de boter, hoe beter.

  • Smelt 75 gram van de chocolade in een glazen kom in de magnetron. Chocolade kan snel verbranden, dus doe dit in fases van 10 seconden. Je kunt de chocolade ook au bain marie smelten. Dit doe je door een kom boven kokend water te houden tot de chocolade gesmolten is. Roer de chocolade altijd tussentijds door.

  • Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is haal je het uit de magnetron of van het fornuis en voeg je het laatste beetje chocolade toe. Zo zorg je ervoor dat dat de temperatuur wat daalt. Roer goed door tot alle chocolade gesmolten is.

  • Laat de chocolade afkoelen tot ongeveer 30 graden. Gebruik hiervoor een kookthermometer.

  • Voeg de chocolade bij de boter, samen met Silvo Koek en Speculaaskruiden en meng tot het een mooi geheel is.

  • Vul de spuitzak met het mengsel en spuit de gewenste letter op het bakpapier. Maak de letters niet te dun.

  • Versier de chocoladeletter als hij nog zacht is. Laat ze ongeveer twee uur uitharden in een niet te warme kamer. Eet smakelijk!