Kruidige vegan wortelmuffins
Sinterklaas Recepten

Kruidige vegan wortelmuffins

Met deze kruidige vegan wortelmuffins serveer je jouw gasten een redelijk verantwoorde sinterklaastraktatie, maar dat maakt ze niet minder lekker! Dit sinterklaasrecept is ideaal als iemand in je omgeving geen dierlijke producten eet, want deze kruidige wortelmuffins zijn helemaal veganistisch. Door de geurige specerijen lever je absoluut niet in op smaak en maken deze kruidige vegan wortelmuffins een echte topper voor Sinterklaasavond.
  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

6

Porties

Ingrediënten:

  • 150 gram geraspte wortel
  • 100 mililiter zonnebloemolie
  • 85 gram  bruine basterdsuiker
  • 150 mililiters ongezoete sojamelk
  • 150 gram (volkoren) bloem
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 eetlepel Kruidnagel Gemalen
  • 1/3 theelepel Gemberwortel
  • 1 theelepel Kaneel Gemalen
  • 1 theelepel Koekkruiden
  • dash Zeezout
  • dash Zonnebloempitjes

Benodigdheden:

  • 6 muffin vormpjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Doe de zonnebloemolie, suiker en de vanille in een kom en mix dit goed. Voeg daarna de de sojamelk toe en mix nogmaals.

  • Voeg de bloem en alle specerijen toe en mix dit tot een beslag. Voeg tot slot de wortel toe en roer dit erdoorheen.

  • Verdeel het beslag over de vormpjes en strooi tot slot de zonnebloempitten over de vormpjes.

  • Bak de muffins ongeveer een uur in de oven. Check na ongeveer 50 minuten af en te met een satéprikker of de muffins al gaar zijn.