Tonijnsalade met kappertjes
Salade

Tonijnsalade met sperziebonen

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 6

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 2 blikjes tonijn (à 185 g)
  • 3 theelepels Shake It Salade kruiden
  • 6 eetleepels olijfolie

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in 2 cm grote blokjes. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Snijd de ijsbergsla in reepjes.

  • Kook de aardappelblokjes en sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 minuten beetgaar. Giet ze af en laat de groente in een zeef onder koud stromend water afkoelen.

  • Laat de tonijn uitlekken. Roer de Silvo Shake It Saladekruiden met de olijfolie tot een dressing.

  • Verdeel de sla, aardappelen, sperziebonen en tonijn over vier borden. Verdeel de dressing over de salade.

  • Kooktip: Maak deze salade eens met 2 in ringen gesneden lente-uitjes en zwarte olijven erdoor.

  • Serveertip: Lekker met stokbrood.