Spaanse aardappelsalade
Salade

Spaanse aardappelsalade

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 450 gram minikrieltjes of dobbelsteentjes
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetleepels olijfolie
  • 2 eetleepels mayonaise
  • 1 eetleepels witte wijnazijn
  • 12 olijven
  • Zwarte peper

Bereiding

  • De minikrieltjes 5 minuten koken in ruim water met het bouillonblokje en af laten koelen in een vergiet.

  • De bosuitjes wassen en in ringetjes snijden.

  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.

  • Meng de olie, mayonaise, azijn en verse knoflook door elkaar en schep hier de krieltjes en bosui door.

  • Laat dit 10 minuten intrekken.

  • Snijd intusssen de olijven in plakjes en meng ze door de salade.

  • Maal er royaal zwarte peper over.