Salade van groene asperges met spekjes
Salade

Salade van groene asperges met spekjes

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 10 dunne groene asperges
  • 1 kleine ui
  • zout
  • Witte Peper Gemalen
  • 50 gram ontbijtspekblokjes
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepels mosterd
  • 1/2 theelepels suiker
  • 4 Seizoenen peper

Bereiding

  • Snijd 3 centimeter van de onderkant van de asperges af.

  • Pel en snipper het uitje

  • Kook de asperges in ruimkokend water met een snufje zout in 12-15 minuten gaar.

  • Giet ze af en laat ze uitlekken.

  • De olie verhitten en de spekblokjes zachtjes uitbakken.

  • Het uitje toevoegen en 2 minuten meebakken.

  • Witte peper erover strooien.

  • Meng de azijn met mosterd en suiker.

  • Voeg het spekmengsel (ook de olie) toe en roer het goed door.

  • Leg de warme asperges op bordjes en schep de spekjes-dressing erover.

  • Maal er wat 4-seizoenenpeper over.