Salade met kip en meloen
Salade

Salade met kip en meloen

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 Galiameloen
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 2 eetleepels cashewnoten
  • 1/2 rode paparika
  • 75 gram veldsla
  • 1 eetleepels olijfolie
  • 1 eetleepels citroensap
  • 2 eetleepels yogonaise
  • 2 theelepels Kerrie
  • 1/2 theelepels Paprikapoeder Mild
  • 4 Seizoenen peper

Bereiding

  • Meloen halveren, pitten verwijderen en met een meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit de halve meloenen steken.

  • De schilhelften moeten heel blijven.

  • De gerookte kipfilet in blokjes snijden.

  • De cashewnoten kleiner hakken.

  • De paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden.

  • In een schaal de veldsla omscheppen met olie en citroensap.

  • In een kommetje yogonaise, kerrie en paprikapoeder door elkaar roeren en er 4-seizoenenpeper boven malen.

  • Meloenbolletjes, kip en paprika door de veldsla scheppen.

  • Salade in meloenhelften scheppen (en de rest van de salade in een schaal er apart bijgeven).

  • Het sausje erop scheppen en bestrooien met de cashewnoten.