Salade met duivenborst met cranberrydressing
Salade

Salade met duivenborst met cranberrydressing

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 bosuitjes
  • 3 eetleepels frambozenazijn (of rode wijnazijn)
  • 2 theelepels mosterd
  • 1/2 theelepels Tijm
  • 2 theelepels honing
  • 5 eetleepels olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 3 eetleepels pijnboompitten
  • 4 duivenborsten
  • 4 eetleepels boter
  • 2 eetleepels cranberrycompote (pot)
  • 75 gram gemengde salade

Bereiding

  • Snijd de bosuitjes in ringen. Roer in een kom de azijn, mosterd, tijm, honing, olijfolie, zout en peper tot eem dressing.

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en neem deze uit de pan. Kruid de duivenborsten met zout en peper. Verhit de boter in de koekenpan en bak hierin de duivenborsten ca. 1½ min. per zijde goudbruin en rosé van binnen.

  • Laat de duivenborsten uit de pan even rusten, verwijder het vet uit de pan en verwarm hierin de dressing met de cranberrycompote kort op zacht vuur.

  • Snijd de duivenborst in dunne plakken. Verdeel de sla, bosui en plakken duivenborst over vier borden. Schep de warme dressing over de salade en garneer deze met pijnboompitten.