Default
Salade

Noedelsalade met runderreepjes

Goedgevulde noedelsalade met runderreepjes. Lekker, gezond en perfect voor het hele gezin!
  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 250 gram fijne mienestjes
  • 200 gram verse sugarsnaps
  • 1 komkommer
  • 120 mililiter woksaus sweet & sour
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 0,5 theelepel Gemberwortel
  • 300 gram runderreepjes
  • 300 gram salademix
  • 2 theelepels Sesamzaad
  • Snuf peper & zout

Bereiding

  • Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min. de sugarsnaps toe.

  • Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water.

  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in schuine plakken van 1 cm.

  • Meng de helft van de woksaus met de sesamolie, de rodewijnazijn en de Silvo Gemberwortel poeder tot een dressing. Breng op smaak met Silvo Zwarte Peper.

  • Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de rest van de woksaus toe en verwarm nog 1 min.

  • Schep de salademix, komkommer en dressing door de koude noedels en breng op smaak met Silvo Zwarte Peper. Voeg de runderreepjes toe en garneer met Silvo Sesamzaadjes.

  • Eetsmakelijk!