Griekse salade met feta
Salade

Griekse maaltijdsalade met zilvervliesrijst

  • 50m

    Bereidingstijd

  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 100 gram Silvo zilvervliesrijst
  • 2 vleestomaten
  • 1/2 komkommer
  • 125 gram feta
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 2 sjalotjes
  • 4 olijfolie
  • 2 eetleepels rode wijnazijn
  • 2 eetleepels verse knoflook
  • 1 theelepels ansjovisboter (tube)
  • 1 Oregano
  • 1 theelepels kappertjes
  • 4 Seizoenen peper

Bereiding

  • De zilvervliesrijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en af laten koelen.

  • De tomaten wassen en elke tomaat in 8 partjes snijden.

  • De komkommer schillen, halveren in de lengte, zaadlijsten verwijderen en in plakjes van 1 centimeter dik snijden.

  • De feta in blokjes snijden.

  • De olijven halveren.

  • De sjalotjes pellen en in ringen snijden.

  • In een schaal de olijfolie, azijn, verse knoflook, ansjovisboter, oregano en kappertjes door elkaar roeren.

  • Rijst, tomaten, komkommer, feta, olijven, en sjalotjes door de saus scheppen en er royaal 4-Seizoenen peper over malen.

  • De salade omscheppen en een half uur in de koelkast zetten om de smaken goed in te laten trekken.