Ensalada de Nopales (Cactus Salade)
Salade

Ensalada de Nopales (Cactus Salade)

Nopal, of cactusblad, wordt overal in Mexico gegeten in salades, soepen en salsa. Voorgekookte nopales zorgen voor een kleurrijke salade vol verse tomaten, ui, limoensap, koriander en kruiden. Serveer het als een topping of garnituur bij taco's en tostadas. 

Voedingswaarde per portie: 73 calorieën, totaal vet 5 g, verzadigd vet 1 g, cholesterol 0 mg, natrium 696 mg, koolhydraten 6 g, vezels 1 g, totale suikers 1 g, proteïne 1 g

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 400 grams gekookte gekookte nopales (nopalitos), uitgelekt en gespoeld
  • 125 grams verse in blokjes gesneden tomaat
  • 1/2 cup verse koriander, gehakt, plus meer voor garnering
  • 1/2 cup dun gesneden witte ui
  • 2 theelepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 theelepels fijngesneden serranopeper
  • 1 theelepel Oregano
  • 1 theelepel Zeezout
  • 1/2 theelepel Zwarte Peper Gemalen
  • 60 grams avocado, geschild, ontpitte en gehakt (optioneel)
  • 60 grams veganistische kaas, gehakt (optioneel)

Bereiding

  • Plaats alle ingrediënten behalve de avocado en veganistische kaas in een grote kom; husselen tot gelijkmatig gemengd.

  • Voeg voor het serveren, indien gewenst, veganistische kaas en avocado toe, roer zachtjes om te mengen. Garneer met extra korianderblaadjes. Serveer met tortillachips.

  • Keukentip: Nopales zijn de traanvormige bladeren van de cactus Opuntia of cactusvijg, en worden het hele jaar door geoogst in warme, droge streken van Mexico. De bladeren worden jong geoogst en hebben een delicate, zure smaak en een scherpe maar enigszins taaie textuur. De sappige bladeren worden zowel rauw gegeten als gekookt in een verscheidenheid aan Mexicaanse gerechten. Nopales worden over het algemeen vers in Mexico verkocht, maar ingeblikte nopalitos zijn te vinden op Latijns-Amerikaanse markten, online-winkels en in de gespecialiseerde winkels