Broccolisalade met geitenkaas
Salade

Broccolisalade met geitenkaas

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 200 gram broccoli
  • zout
  • 1/2 citroen
  • 6 eetleepels olijfolie
  • 5 kerstomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 75 gram geitenkaas
  • 4 Seizoenen peper
  • 50 gram rucola
  • 8 pitloze zwarte olijven

Bereiding

  • Snijd de broccoliroosjes van de stronk en kook ze met wat zout in een pan met kokend water in ± 4 minuten beetgaar.

  • Doe de roosjes in een vergiet, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.

  • Pers de citroen uit.

  • Doe de uitgelekte roosjes in een schaal en druppel de helft van het citroensap en 2 eelepels olijfolie over de roosjes.

  • Was en halveer de kersentomaatjes, snijd de bosuitjes in ringen, de geitenkaas in kleine blokjes en halveer de olijven.

  • Roer in een schaal de rest van het citroensap en de olie met een snufje zout en wat versgemalen knoflookpeper tot een sausje.

  • Schep de rucola, kersentomaatjes, en bosui er luchtig door.

  • Schep de salade in diepe borden en verdeel er de broccoliroosjes, geitenkaas en olijven over.

  • Maal er 4-Seizoenen peper over en druppel er nog wat olijfolie over.