Traditionele pasta
Rijst Pasta

Traditionele pasta

Pasta! Wij zijn er dol op! Speciaal voor wereld pastadag daarom een heerlijk – en makkelijk – recept voor een smakelijke variatie op jouw traditionele pasta. En wij zijn benieuwd: hoe eet jij het liefst pasta?
  • 20m

    Bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie à la crème (uit de diepvries)
  • 400 gram fusilli
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram cherrytomaatjes (1 bakje)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 70 gram parmaham
  • 125 gram ricotta (bakje à 250 g)
  • 1 theelepel Chilipoeder
  • 1 snufje Zwarte Peperkorrels

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit intussen in een grote koekenpan de olie.

  • Bak de tomaatjes 4-5 min, tot ze net openbarsten. Schep de tomaten uit de pan.

  • Snijd de ui en knoflook fijn en doe in de pan, fruit 1 min. Voeg de spinazie toe en laat zachtjes sudderen op matig vuur.

  • Roer regelmatig en laat de spinazie vervolgens 2 min. koken.

  • Rasp de gele schil van de citroen.

  • Scheur de ham in stukjes.

  • Giet de pasta af en vang 150 ml kookvocht op. Voeg het kookvocht met de tomaatjes en de helft van de citroenrasp toe aan de spinazie. Schep de pasta erdoor en breng op smaak met Silvo Peper.

  • Schep de pasta op 4 borden. Verdeel de ham en ricotta erover. Bestrooi met de Silvo Chilivlokken en de rest van de citroenrasp.

  • Eetsmakelijk!