Saffraanrisotto met Parmezaanse kaas
Rijst Pasta

Saffraanrisotto met Parmezaanse kaas

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 4 zak water
  • 1/2 bouillonblokje
  • 1 envelopje Saffraan
  • 1 sjalotje
  • 30 gram boter
  • 1 teentjes knoflook
  • 1/4 teentjes Cayennepeper
  • 150 gram Silvo Pandan rijst
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Het water met bouillonblokje en de saffraandraadjes aan de kook brengen (het blokje moet opgelost zijn).

  • Sjalotje pellen en klein snijden.

  • De boter in een pan met een dikke bodem verhitten.

  • Sjalotje en cayennepeper toevoegen en even fruiten.

  • Teentje knoflook erboven uitpersen.

  • Voeg de rijst toe en bak 2 minuten.

  • Voeg een kwart van de bouillon toe en laat de rijst in een open pan zachtjes koken.

  • Regelmatig omroeren.

  • Voeg als het meeste vocht is opgenomen weer een kwart van de bouillon toe.

  • Herhaal dit tot alle bouillon op is.

  • Kook de risotto zachtjes gaar in ca. 22 minuten.

  • De risotto mag vochtig blijven, de korrels moeten beetgaar zijn.

  • Roer de rest van de boter en de geraspte kaas er door.