Default
Rijst Pasta

Risotto

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen
  • 3 eetlepels traditionele olijfolie
  • 1 ui
  • 1 theelepel Italiaanse Kruiden
  • 400 gram risottorijst
  • 1/2 liter groentebouillon van tablet
  • 10 zongedroogde tomaten in pot
  • 600 gram bladspinazie
  • 125 gram geraspte jong belegen kaas

Bereiding

  • Snipper de ui. Verhit de olie in een diepe pan en fruit hierin de ui. Bak de risotto 2 min. mee tot de korrels glanzen.

  • Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst helemaal onder water staat en laat zachtjes doorkoken. Roer regelmatig door en voeg meer bouillon toe als het vocht is opgenomen. Kook de rijst in 15 – 20 minuten gaar.

  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten fijn. Voeg na 10 min. koken de tomaten en Silvo Italiaanse kruiden toe aan de risotto. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Laat hierin in 2 -3 porties de spinazie slinken.

  • Neem de risotto van het vuur en schep de spinazie en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de risotto in diepe borden.

  • Buon appetito!