Rijstsalade met Japanse biefstuk
Rijst Pasta

Rijstsalade met Japanse biefstuk

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 300 gram Silvo Basmati or Pandan rijst
  • 200 gram peultjes
  • 2 sjalotjes
  • 3 eetleepels (rijst)azijn
  • 1 theelepels suiker
  • 5 theelepels zoute sojasaus
  • 1 eetleepels sesamolie
  • 4 eetleepels olie
  • 4 biefstukken (à 125-150 g)
  • zout en versgemalen peper
  • 2 klontjes boter
  • 75 gram veldsla
  • 1 eetleepels Sesamzaad

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en giet deze af. Maak de peultjes schoon en kook deze in ruim kokend water in ca. 4 minuten beetgaar. Pel en snipper de sjalotjes fijn.

  • Roer de azijn, suiker, sojasaus, sjalotjes, sesamolie en 3 eetlepels olie tot een dressing. Schep de rijst door de dressing.

  • Dep de biefstuk met keukenpapier droog en kruid het vlees met zout en peper. Verhit de boter en de overige olie in een koekenpan en bak hierin de biefstuk in ca. 5 minuten rondom goudbruin en rosé van binnen. Snijd de biefstuk in plakken.

  • Veldslaerdeel de veldsla, peultjes, rijst en biefstuk over vier borden en garneer de salade met Silvo Sesamzaad.

  • Kooktip: Schep een fijngesneden bosuitje door de rijstsalade.

  • Serveertip: Serveer de salade met een partje limoen en extra sojasaus erbij.