Rijst met roergebakken spinazie
Rijst Pasta

Rijst met roergebakken spinazie

  • 18m

    Bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 125 gram Silvo zilvervlies rijst
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 75 gram cashewnoten
  • 4 eetleepels olijfolie
  • 300 gram panklare spinazie
  • 1/2 theelepels Salieblad
  • 1/2 eetleepels Peterselie
  • Zeezout
  • 4 Seizoenen peper
  • 75 gram oude gerapte kaas

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Pel de knoflook en de sjalotjes en snijd ze klein.

  • Hak de cashewnoten grof, verhit de wok en rooster de noten goudbruin.

  • Schep de cashewnoten in een schaaltje.

  • Verhit 2 eetlepels olie in de wok en fruit de knoflook en het sjalotje 1 minuut.

  • Schep de spinazie er in delen door.

  • Laat de spinazie op hoog vuur al omscheppend slinken en laat het vrijgekomen vocht verdampen.

  • Schep de rijst, de salie en de peterselie door de spinazie, verwarm nog 1 minuut en breng het gerecht op smaak met zeezout en 4-seizoenenpeper uit de molen.

  • Schep de rijst met spinazie op 2 warme borden en strooi de cashewnoten erover.

  • Maal er nog wat peper boven en sprenkel er wat olijfolie over.

  • Serveer de geraspte kaas er apart bij.