Rijst met gehakt pindasaus
Rijst Pasta

Rijst met gehakt pindasaus

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 125 gram Silvo Pandan rijst
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 eetleepels olie
  • 300 gram rundergehakt
  • zout
  • 1 teentjes knoflook
  • 3 eetleepels pindakaas
  • 1 1/2 zak melk
  • 1 eetleepels ketjap manis
  • 1 eetleepels gembersiroop
  • 1 eetleepels Kerrie
  • 1 theelepels citroensap

Bereiding

  • Rijst koken volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • Spaanse peper wassen, halveren, zaadje verwijderen en in reepjes snijden.

  • Verhit de olie in een koekepan.

  • Het gehakt met de peper hierin rul bakken.

  • Strooi er wat zout over en pers het knoflookteentje erboven uit.

  • Roer de pindakaas, de melk, de ketjap, de gembersiroop, kerrie en het citroensap door het gehakt.

  • Blijf roeren tot er een egale saus ontstaat.

  • Als de saus te dik is, verdun de saus dan met iets water.

  • Verdeel de rijst over de borden en schep de gehaktsaus erover.