Rijst met courgette en tonijn
Rijst Pasta

Rijst met courgette en tonijn

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 125-150 gram Silvo Pandan rijst
  • 2 kleine courgettes (± 250 gram per stuk)
  • 1 bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 10 groene olijven
  • 1 eetleepels olie
  • 2 blikjes tonijn met groenten (netto ca. 185 gram)
  • 4 Seizoenen peper

Bereiding

  • Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Courgettes wassen en in de lengte halveren.

  • Met lepel tot op ca. 1 centimeter van de wand uithollen.

  • In een pan in ruim water met een bouillonblokje de courgettehelften in ca. 7 minuten gaar koken.

  • Intussen ui pellen en klein snijden.

  • Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden.

  • Olijven in plakjes snijden.

  • In wok of hapjespan olie verhitten.

  • Ui fruiten.

  • Paprika en olijven toevoegen en even meebakken.

  • Tonijn met groenten toevoegen en al omscheppend door en door warm laten worden.

  • Op smaak afmaken met 4-seizoenenpeper.

  • Courgettehelften uit de pan nemen en droogdeppen met keukenpapier.

  • Courgettehelften vullen met tonijnmengsel.

  • Rijst ernaast scheppen.