Ingrediënten
- Voor 4 personen
- 400 gram kipfilet
- 2 preien (ca. 500 gram)
- 2 citroenen
- 250 gram Silvo Basmati rijst
- 3 eetlepels maïsolie
- zout
- 2 1/2 deciliter slagroom
Bereidingstijd
Ingrediënten
De kipfilet in reepjes snijden.
De prei wassen en in dunne ringetjes snijden.
1 citroen uitpersen en de andere citroen in 4 partjes snijden.
De rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
In een wok of hapjespan de olie verhitten en de kipreepjes in ca. 5 minuten knapperig bakken.
Strooi er wat zout en maal er royaal peper over.
Voeg de preiringetjes toe en roerbak alles 3 minuten.
Nu de slagroom erbij doen en langzaam al roerende verwarmen.
Roer vlak voor het opdienen het citroensap door het kip-preimengsel.
Verdeel de rijst over de borden en schep de citroenkip erop.
Garneer met de partjes citroen en maal er nog wat peper over.