Rijst met citroenkip
Rijst Pasta

Rijst met citroenkip

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 400 gram kipfilet
  • 2 preien (ca. 500 gram)
  • 2 citroenen
  • 250 gram Silvo Basmati rijst
  • 3 eetlepels maïsolie
  • zout
  • 2 1/2 deciliter slagroom

Bereiding

  • De kipfilet in reepjes snijden.

  • De prei wassen en in dunne ringetjes snijden.

  • 1 citroen uitpersen en de andere citroen in 4 partjes snijden.

  • De rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • In een wok of hapjespan de olie verhitten en de kipreepjes in ca. 5 minuten knapperig bakken.

  • Strooi er wat zout en maal er royaal peper over.

  • Voeg de preiringetjes toe en roerbak alles 3 minuten.

  • Nu de slagroom erbij doen en langzaam al roerende verwarmen.

  • Roer vlak voor het opdienen het citroensap door het kip-preimengsel.

  • Verdeel de rijst over de borden en schep de citroenkip erop.

  • Garneer met de partjes citroen en maal er nog wat peper over.