Pasta met mosselsaus
Rijst Pasta

Pasta met mosselsaus

  • 35m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 kilogram mosselen
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 eetleepels olijfolie
  • 1½ theelepels Italiaanse Kruiden
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 300 gram spaghetti

Bereiding

  • Was en controleer de mosselen voor het koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwijder de openstaande en beschadigde mosselen.

  • Kook de mosselen in een pan met een bodem water 5-8 minuten tot de mosselen open zijn.

  • Schud de mosselen tussentijds regelmatig om.

  • Houd 20 mosselen in de schelp apart en neem de overige mosselen uit de schelp.

  • Pel en snipper de ui.

  • Pers de knoflook.

  • Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in blokjes.

  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui met knoflook, rode peper en Silvo Italiaanse kruiden ca. 5 minuten.

  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op zacht vuur koken.

  • Kook intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Giet de spaghetti af.

  • Verwarm alle mosselen met en zonder schelp kort in de tomatensaus mee.

  • Verdeel de spaghetti en mosselsaus over vier borden.

  • Kooktip: Maak de saus bijzonder door een paar fijngehakte ansjovisfilets en Silvo Peterselie toe te voegen.