Ingrediënten
Porties
- 2 kilogram mosselen
- 1 ui
- 1 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 1½ theelepels Italiaanse Kruiden
- 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
- 300 gram spaghetti
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Was en controleer de mosselen voor het koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwijder de openstaande en beschadigde mosselen.
Kook de mosselen in een pan met een bodem water 5-8 minuten tot de mosselen open zijn.
Schud de mosselen tussentijds regelmatig om.
Houd 20 mosselen in de schelp apart en neem de overige mosselen uit de schelp.
Pel en snipper de ui.
Pers de knoflook.
Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in blokjes.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui met knoflook, rode peper en Silvo Italiaanse kruiden ca. 5 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op zacht vuur koken.
Kook intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de spaghetti af.
Verwarm alle mosselen met en zonder schelp kort in de tomatensaus mee.
Verdeel de spaghetti en mosselsaus over vier borden.
Kooktip: Maak de saus bijzonder door een paar fijngehakte ansjovisfilets en Silvo Peterselie toe te voegen.