Bereidingstijd
Calorieën
Ingrediënten
Porties
Plaats alle ingrediënten behalve het ijs in een blender. Pureer voor ongeveer 3 minuten.
Vul een glas met geschaafd ijs. Schenk de limonade mix eroverheen. Garneer met citroenschaafsel en muntbaadjes. Herhaal met de overgebleven ingrediënten.
Om een cocktail te maken met een laag alcoholgehalte: vul een glas met geschaafd ijs en schenk 125 ml rum, vodka of gin eroverheen. Voeg 125 ml van de limonade mix toe en garneer met citroenrasp en muntblaadjes.
Keukentips: - Gebruik blauwe besjes in plaats van bramen. Zeef de mix voor het schenken om de zaadjes te verwijderen - Calamondin is een citrusvrucht die veel lijkt op citroenen en limoenen. De rijpe vrucht is sappig en varieert van kleur tussen groen en geel-oranje. Hij is vooral populair in de Filipijnse keuken, waarin de vrucht gebruikt wordt voor marinade of geperst over noodles. Het sap kan gevonden worden in sommige supermarkten, maar vaker online. - Om geschaafd ijs te maken: doe 240 ml aan ijs in een food processor. Pulseer tot het de gewenste textuur heeft, vaak tussen de 10 en 20 seconden. Verwijder grote stukken ijs. Gebruik het direct of bewaar het in de vriezer. - Om slushies of granita’s te maken: schenk de limonademix in een vriezergeschikte bak. Plaats in de vriezer. Roer en schep elke 20 tot 30 minuten terwijl de limonade bevriest.