Vruchtencompote
Nagerecht

Vruchtencompote

Een smakelijke mix van fruit, vanille en kaneel. Heerlijk gewoon geserveerd met slagroom, ijs of yoghurt maar ook een ideale vulling voor een crumble of taart.
  • 10m

    Bereidingstijd

  • 15m

    Kooktijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 450 rabarber, gesneden
  • 2 peren, gesneden
  • 250 grams pruimen, stenen verwijderd en gehalveerd
  • 3/4 Elp water
  • 50 grams basterdsuiker (of naar smaak)
  • 1/2 Vanillestokje
  • 1 Kaneelstok, gebroken in 2

Bereiding

  • Plaats al het fruit in een grote pan met het water, suiker, vanillestokje en kaneel.

  • Laat gedurende 10-15 minuten sudderen tot alles zacht/gaar is.

  • Laat het geheel afkoelen en verwijder het vanille- en kaneelstokje voor het opdienen.

  • Serveer naar wens.