Tarte Tatin
Nagerecht

Tarte Tatin

Een traditionele Franse dessert, deze gekarameliseerde appeltaart, met een vleugje nootmuskaat en kaneel is net zo lekker met Hollandse appels.
  • 15m

    Bereidingstijd

  • 40m

    Kooktijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 50 grams boter
  • 75 grams rietsuiker
  • 1/2 theelepel Kaneel Gemalen
  • 1/2 theelepel Nootmuskaat Gemalen
  • 900 grams geschilde appels, geschild en in parten gesneden
  • 2 theelepels citroensap
  • 275 grams bladerdeeg

Bereiding

  • Smelt de boter in een koekenpan en voeg de suiker en specerijen toe als de boter begint te schuim. Los de suiker op, voeg vervolgens de appels en citroensap toe in de pan en laat 10 minuten doorkoken, de pan af en toe schudden.

  • Verwarm de oven tot 200°C, Gas stand 6. De appels in een taartvorm scheppen inclusief het kruiden/boter mengsel.

  • Rol het deeg uit tot een cirkel die groot genoeg is om de vorm te bedekken en drapeer het over de appels. Trim de randen van het deeg en zet de taart op een bakplaat in de oven. Bak in de oven gedurende 20-25 minuten.

  • Verwijder uit de oven en laat het enkele minuten afkoelen. Plaats dan een groot bord op de taart en keer het in zijn geheel om.

  • Lekker geserveerd met ijs of slagroom.