Taai Taai
Nagerecht

Taai Taai

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 Ei
  • 200 gram Vloeibare honing
  • 1 eetleepels Muisjes (broodbeleg)
  • 300 gram 2 eetlepels bloem
  • 2 eetleepels Koekkruiden
  • 1 theelepels Bakpoeder
  • Zout
  • (2 eetlepels parelsuiker)
  • Extra nodig: vijzel, deegroller en (hartvormige) uitsteekvormpjes

Bereiding

  • Klop het ei los. Meng in een kom de honing en 2/3 deel van het ei door elkaar. Stamp de muisjes met een vijzel fijn en meng ze met 300 g bloem, Silvo Koek- en speculaaskruiden, bakpoeder en een snufje zout. Kneed de bloem en de honing door elkaar tot een deegbal en laat deze ca. 1 uur in de koelkast rusten.

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Rol het deeg op een met de overige bloem

  • bestoven werkblad uit tot een deeglap van 1 cm dik en steek er hartvormige figuurtjes uit.

  • Leg de deegfiguurtjes op de bakplaat. Bestrijk de bovenzijde van de figuurtjes met het overige ei

  • (en strooi de grove suikerkorrels erover).

  • Bak de taaitaai ca. 20 minuten in het midden van de oven bruin en gaar. Laat de taaitaai uit de oven afkoelen.