Speklapjes met sinaasappel
Nagerecht

Speklapjes met sinaasappel

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 Magere speklapjes
  • Vlees Kruidenmix Natriumarm
  • 1 eetleepels Boter of margarine
  • 2 Sinaasappels
  • 1/2 zak Koud water
  • 1 eetleepels Ketjap
  • 2 theelepels
  • Tabasco

Bereiding

  • De speklapjes bestrooien met de kruidenmix.

  • De boter verhitten in een koekenpan en de speklapjes in ± 20 minuten gaar en knapperig bakken.

  • De speklapjes regelmatig keren.

  • Intussen 1 sinaasappel uitpersen.

  • De andere sinaasappel zo dik schillen dat de witte schilletjes meegeschild worden en in plakjes snijden.

  • De gare speklapjes uit de pan nemen.

  • Voeg aan het bakvet het sinaasappelsap, ½ deciliter water en de ketjap toe.

  • Breng het aan de kook en bind de saus met de groentesausmix.

  • De saus op smaak brengen met een paar druppels tabasco.

  • Leg de speklapjes op twee borden en schenk een deel van de saus erover.

  • Garneren met plakken sinaasappel.

  • Geef de rest van de saus er in een juskom bij.