Ingrediënten
Porties
Bereidingstijd
Porties
Snijd de boter in blokjes.
Was en rasp de schil van de citroen.
Meng in een kom 225 g zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, zout en de Silvo Koek-en speculaaskruiden door elkaar. Voeg de boterblokjes, citroenrasp en melk toe en kneed er een soepele deegbal van.
Laat de deegbal minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Rol de deegbal op een met het overige bakmeel bestoven werkblad uit tot een ½ cm dikke deeglap.
Snijd 10 poppen uit het deeg en leg deze op de bakplaten. Druk in elke speculaaspop 2 hazelnoten als ogen en een amandel als mond.
Bak de speculaaspoppen ca. 25 minuten in de oven. Laat de speculaaspoppen op de bakplaat afkoelen en knapperig worden.
Kooktip: Voeg indien het deeg te droog is een beetje extra melk toe.
Variatietip: Maak met grappige uitsteekvormpjes ook eens andere leuke speculaaskoekjes.