Speculaaspoppen
Nagerecht

Speculaaspoppen

  • 20m

    Bereidingstijd

Ingrediënten

10

Porties

Bereiding

  • Snijd de boter in blokjes.

  • Was en rasp de schil van de citroen.

  • Meng in een kom 225 g zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, zout en de Silvo Koek-en speculaaskruiden door elkaar. Voeg de boterblokjes, citroenrasp en melk toe en kneed er een soepele deegbal van.

  • Laat de deegbal minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

  • Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

  • Rol de deegbal op een met het overige bakmeel bestoven werkblad uit tot een ½ cm dikke deeglap.

  • Snijd 10 poppen uit het deeg en leg deze op de bakplaten. Druk in elke speculaaspop 2 hazelnoten als ogen en een amandel als mond.

  • Bak de speculaaspoppen ca. 25 minuten in de oven. Laat de speculaaspoppen op de bakplaat afkoelen en knapperig worden.

  • Kooktip: Voeg indien het deeg te droog is een beetje extra melk toe.

  • Variatietip: Maak met grappige uitsteekvormpjes ook eens andere leuke speculaaskoekjes.