Speculaasletters
Nagerecht

Speculaasletters

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 150 gram 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram Donkerbruine basterdsuiker
  • Zout
  • 1 - 1 1/2 eetleepels Koekkruiden
  • 100 gram Koude boter
  • 2 eetleepels Melk
  • Extra nodig: bakpapier, deegroller en letter uitsteekvormpjes

Bereiding

  • Meng in een kom 150 g zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, zout en de Silvo Koek-en speculaaskruiden.

  • Snijd de boter in blokjes. Kneed de boterblokjes en melk door het bakmeel tot een soepel deeg.

  • Laat het deeg ca. 1 uur in de koelkast rusten.

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

  • Rol de deegbal op een met het overige bakmeel bestoven werkblad uit tot een deeglap.

  • Steek letters uit het deeg en leg deze op de bakplaten.

  • Bak de speculaasletters ca. 15-20 minuten in de oven.

  • Laat de speculaasletters een beetje afkoelen.

  • Tip: In plaats van letters kun je natuurlijk ook andere uitsteekvormpjes gebruiken.