Paaskoekjes
Nagerecht

Paaskoekjes

Deze lichte, fruitige koekjes zien er mooi uit en zijn een echte paastraktatie; geweldig om samen met de kinderen te maken. Ook ideaal als paascadeautje.
  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

20

Porties

  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 1 ei, gesplitst
  • 225 gram bloem
  • 1/2 theelepels Gemberwortel
  • 1/2 theelepels Kaneel Gemalen
  • 50 gram krenten
  • 25 gram gekonfijte sinaasappelschil
  • 3 eetleepels melk
  • 450 gram poedersuiker (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C, stand 3.

  • Roer de suiker en boter door elkaar tot een licht en luchtig mengsel. Klop de eidooier erdoor.

  • Zeef de bloem en schep het door het mengsel, evenals de gember, kaneel, krenten en stukjes gekonfijte sinaasappelschil. Voeg net genoeg melk toe om een stevig deeg te maken.

  • Rol het deeg uit en steek de koekjes uit met speciale paasuitstekers. Leg ze op een ingevet of anti-aanbak bakblik en bak ze gedurende 15 min.

  • Haal de koekjes uit de oven en bestrijk ze met het eiwit. Strooi er suiker over en bak nog 5-10 min.

  • Je kunt de koekjes glaceren en versieren met glazuur gemaakt van poedersuiker en eetbare kleurstof.