Overnight Kokosnoot Guave Basilicumzaad Pudding
Nagerecht

Overnight Kokosnoot Guave Basilicumzaad Pudding

Maak een verrukkelijke zuivelvrije ontbijtpudding met basilicum zaden geweld in kokosmelk waardoor het een dikke, custard-achtige traktatie wordt. Maak het af met guava-honing en fruit, noten of muesli.

Maakt 5 porties (1/2 cups).

Voedingswaarde Informatie per dosering: 209 calorieën, totaal vet 17 g, verzadigd vet 13 g, cholesterol 0 mg, natrium 34 mg, koolhydraten 12 g, vezels 6 g, proteïne 2 g
  • 10m

    Bereidingstijd

  • 209

    Calorieën

  • 4

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 2 cups kokosmelk
  • 1/4 cup basilicum zaden
  • 3 eetlepels guave nectar
  • 1 eetlepel honing

Voedingswaarden (Per maaltijd)

  • 209Calorieën

Bereiding

  • Meng de kokosmelk en basilicumzaden in middelgrote kom. Afdekken. Koel één nacht.

  • Roer guave nectar en honing in een kleine kom met een garde tot deze goed gemengd is en de honing volledig is opgelost.

  • Verdeel de kokosnoot basilicum zaad pudding mengsel gelijkmatig over 5 serveerschalen. Besprenkel elke portie met guave-mengsel en voeg de gewenste toppings toe, zoals vers of gedroogd fruit, noten of muesli.

  • Test Tips voor de keuken:
    • basilicumzaden zijn zwarte, druppel vormige zaden die, net als chiazaden, een gelatineuze buitenlaag hebben als ze nat zijn. Ze worden ook wel Sabja-zaden genoemd en zijn het zaad van de zoete basilicumplant afkomstig uit India. Basilicumzaden absorberen en nemen de bijbehorende smaken aan en zorgen voor textuur en body zonder toevoeging van oliën of vetten, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op smoothies, sauzen en dips. Ze kunnen worden gekocht bij speciaalzaken en natuurvoedingswinkels en ook bij veel online retailers.
    • Basilicumzaden wellen in 20 minuten. Om nog dezelfde dag te genieten van dit ontbijt laat je de zaden ten minste 20 minuten in kokosmelk in de koelkast weken voordat je ze serveert.