Meringue ijsdessert met witte chocoladesaus
Nagerecht

Meringue ijsdessert met witte chocoladesaus

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 eiwitten
  • 65 gram fijne kristalsuiker
  • 65 gram poedersuiker
  • 1 eetleepels grof gehakte pistachenootjes
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 Vanillestokje
  • 100 mililiter slagroom
  • 4 bollen roomijs
  • 4 takjes munt en 4 takjes rode bessen
  • Extra nodig: spuitzak met glad spuitmondje (of 2 eetlepels) en bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Klop de eiwitten stijf. Voeg al kloppende in delen de kristalsuiker toe en spatel vervolgens de poedersuiker erdoor.

  • Schep het eiwitschuim in de spuitzak. Spuit hiermee (of maak met behulp van 2 eetlepels) 8 schuimrondjes van ca. 7 cm doorsnede op de bakplaat. Verdeel de pistachenootjes over de schuimrondjes en laat deze 1½ uur in de oven drogen.

  • Breek boven een kom de chocolade in stukjes. Snijd het Silvo Vanillestokje in de lengte open. Verwarm de slagroom met het vanillestokje. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit door de slagroom. Schenk de slagroom over de chocolade en roer dit tot een gladde saus.

  • Schep een grote bol ijs op een bord en leg er 2 schuimrondjes tegenaan.

  • Garneer met een takje munt en rode bessen en schenk er chocoladesaus bij.

  • Kooktip: Maak, om het eiwit mooi stijf te kunnen kloppen, eerst de mengkom en de garde vetvrij in een warm sopje met afwasmiddel.

  • Variatietip: Vervang de bol roomijs door 3 kleine bolletjes vruchtensorbetijs.