Speculaaspoppen
Nagerecht

Kruidnootjes

  • 40m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor ± 55 nootjes
  • 40 gram zachte boter
  • 50 gram bruine basterd suiker
  • zout
  • 2 theelepels Koekkruiden
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 1/2 eetleepels melk

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 175°C.

  • Bakplaat invetten.

  • In kom doen: boter, basterdsuiker, snufje zout en koekkruiden en goed door elkaar roeren.

  • Bakmeel en melk erbij doen en door elkaar kneden tot een samenhangende bal.

  • ± 55 balletjes vormen ter grootte van knikkers.

  • Op bakplaat de balletjes ± 1 centimeter van elkaar leggen.

  • De balletjes een beetje plat drukken.

  • In het midden van de oven de kruidnootjes in ± 16 minuten gaar bakken.

  • Leg de nootjes op een bord of taartrooster om ze af te laten koelen.

  • Maak op dezelfde manier de rest van de kruidnootjes.