Hartige Knoflook Gomasio (Gomashio)
Nagerecht

Hartige Knoflook Gomasio (Gomashio)

Gomasio is de Japanse smaakmaker voor alles. Van pasta tot geroosterde groenten, dit knoflook- en sesamzaadmengsel is snel klaar, en nog gemakkelijker om van te genieten. Bewaar het in een luchtdichte container zodat je het altijd bij de hand hebt!

Maakt 12 ¾ theelepels of 51 (1/4 theelepel) porties.

Voedingswaarde Informatie per portie: 0 calorieën, totaal vet 0 g, verzadigd vet 0 g, cholesterol 0 mg, natrium 10 mg, koolhydraten 0 g, vezels 0 g, proteïne 0 g
  • 5

    Ingrediënten

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm een kleine koekenpan 1 minuut op matig vuur. Voeg olie, sesamzaad en zeezout toe; roeren tot de specerijen lichtjes zijn bedekt met olie.

  • Kook tot de sesamzaadjes geroosterd en geurig zijn, ongeveer 3 tot 4 minuten, onder regelmatig roeren. Haal de pan van het vuur. Voeg zwarte peper en knoflook toe; roer constant gedurende 10 seconden. Giet onmiddellijk uit de hete pan. Koel volledig af en bewaar in een luchtdichte container op een koele, droge plaats tot 2 weken.