Franse Appeltaart
Nagerecht

Franse Appeltaart

Zelfgebakken appeltaart is een niet allen lekker qua smaak maar wat dacht je van de heerlijke geur. Laat een beetje afkoelen en serveer lauwwarm met ijs of slagroom.
  • 15m

    Bereidingstijd

  • 30m

    Kooktijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 125 grams boter
  • 150 grams meel
  • 100 grams basterdsuiker
  • 125 grams gemalen amandelen
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels appelmoes
  • 1/2 citroen
  • 1/4 eetlepel bakpoeder
  • 3 eetlepels Kaneel Gemalen
  • 2 appels

Bereiding

  • Snijdt de boter in stukken, verwarm deze in de pan. Meng in een kom de bloem, suiker, amandelen, 1/2 theelepel kaneel.

  • Voeg de boter, de eierdooiers, de citroenschil en de bakpoeder toe. Kneed goed met de handen.

  • Als het deeg droog is, voeg een beetje water. Vorm een bal en laat ong. 30 minuten afkoelen.

  • Verspreid het deeg over een ronde taartvorm.

  • Strijk 5 eetlepels appelmoes over de bodem, daaroverheen dunne plakjes appels in een cirkel.

  • Bestrooi het geheel met de kaneel en suiker en plaats in de oven. 30 min. bij 160°C (th. 5).