Dikke speculaas
Nagerecht

Dikke speculaas

  • 1h

    Bereidingstijd

  • 5

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram koude margarine of boter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 12 Koekkruiden
  • snufje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 140ºC.

  • Doe het zelfrijzend bakmeel, de koude boter of margarine, de basterdsuiker, de koek- en speculaaskruiden en het zout in een kom.

  • Snijd de boter of margarine met 2 messen klein.

  • Voeg 2 eetlepels water toe en kneed er een samenhangend deeg van.

  • Rol het deeg uit tot een lap van 1 centimeter dik en leg hem op een ingevet bakblik en bak de speculaas in 50 minuten gaar.

  • Laat de speculaas afkoelen en breek hem in stukken.