Chocoladetaart
Nagerecht

Chocoladetaart

De benaming doet anders vermoeden maar deze ‘taart’ bestaat alleen uit chocolade en bevat geen cake. Kies je favoriete chocolade of kies in plaats van walnoten amandelen.
  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 400 grams chocolade
  • 350 grams boter
  • 300 grams suiker
  • 4 eieren
  • 250 grams bloem
  • 1 theelepel Zeezout
  • een handvol gebroken walnoten
  • Vanillestokje

Bereiding

  • Breek de chocolade (300 gram) in kleine stukjes, plaats deze in een kleine steelpan, voeg de boter en smelt dit.

  • Voeg één ei, dan suiker, zout, bloem toe, en blijf voortdurend roeren.

  • Snijdt de vanille doormidden (in de lengte), schraap het merg eruit en voeg dit samen met de walnoten toe aan het deeg.

  • De overige 100 gram chocolade hak je in stukken en voeg je toe.

  • Giet het gehele mengsel op een rechthoekige bakplaat bekleed met bakpapier.

  • Bak gedurende 30 minuten op 180°C.