Brioche
Nagerecht

Brioche

Er gaat niets boven de heerlijk geur en smaak van zelfgebakken brood.
  • 35m

    Kooktijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 475 grams wit broodmeel
  • 1/2 theelepel Zeezout
  • 1 bag bakpoeder
  • 25 grams basterdsuiker
  • 4 eetlepels lauwe melk
  • 5 eieren, licht geslagen
  • 175 grams boter, verzacht
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel melk

Bereiding

  • Breng het bloem en het zout samen in een kom, roer hier de bakpoeder en basterdsuiker door. Maak een put in het centrum van de kom en giet de melk met de eieren hier in. Meng dit geheel tot een deeg. Kneed met je handen de boter zacht, om ervoor te zorgen dat het goed wordt opgenomen. Kneden tot het deeg glad, glanzend en elastisch is.

  • Vet een 1,6 liter brioche bakblik in. Trek een kleine hoeveelheid van het deeg en vorm tot een bal. Kneed het grotere stuk in een bal en plaats deze in het bakblik.

  • Met behulp van twee of drie vingers, maak een gat in het centrum van het deeg. Duw de kleine bal van het deeg voorzichtig in het gat.

  • Meng samen de eierdooier en de melk voor het glazuur en borstel een beetje over de brioche. Bedek met een natte theedoek of aluminiumfolie en laat 1,5 tot 2 uur staan om te rijzen.

  • Verwarm ondertussen de oven tot 230° C, Gas 8. Borstel de brioche met de resterende glazuur en bak gedurende 10 minuten.

  • Verlaag de oventemperatuur op 190° C, Gas 5 en bak voor een verdere 20-25 minuten, of tot deze glanzend en goudbruin is.