Baklavas
Nagerecht

Baklava

Baklavas zijn heerlijke lagen van pittige noten en scherpe filo pasty gecoat in een zoete honing siroop.
  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 75 grams ongezouten boter, gesmolten
  • 12 vellen filodeeg
  • 175 grams donkere basterdsuiker
  • 225 grams gehakte gemengde noten
  • 1 theelepel Kaneel Gemalen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 Kaneelstok
  • 6 Kruidnagel Heel

Bereiding

  • Regel een ingevette 20,5 x 28cm bakplaat met 4 lagen beboterde filodeeg.

  • Combineer 125 g van de bruine suiker met de noten en kaneel. Strooi de helft van het mengsel over het filodeeg en bedek met 4 beboterde vellen. Strooi het resterende mengsel van suiker en noten hierover. Bedek met de resterende 4 vellen.

  • Bak gedurende 30 minuten of tot het goudbruin is.

  • Plaats de resterende suiker in een pan met de honing, kaneelstok en kruidnagel.

  • Voeg 150ml water toe, breng aan de kook en laat gedurende 10 minuten sudderen.

  • Verwijder de kruiden en giet over de warme Baklava.

  • Laat afkoelen voordat je hem in stukjes snijdt. Dien warm of koud op, met slagroom indien gewenst.

  • Verwarm de oven op 190 ° C, Gas stand 5.