Appelflapjes met honing
Nagerecht

Appelflapjes met honing

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 8 flapjes
  • 4 slices (roomboter)bladerdeeg
  • 1 friszure appel van ca. 150 gram
  • 1/2 eetleepels citroensap
  • 1/4 Nootmuskaat Gemalen
  • 1 eetleepels abrikozenjam
  • 4 eetleepels (oranjebloesem)honing
  • 1 eidooier
  • strooibus poedersuiker

Bereiding

  • Voor 8 flapjes:

  • De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.

  • De bakplaat invetten.

  • Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien.

  • Appel schillen en in kleine blokjes snijden.

  • In schaal doen: appelblokjes, citroensap, nootmuskaat, abrikozenjam en 1 eetlepel honing.

  • Alles door elkaar scheppen.

  • Bladerdeegplakjes bestrijken met de rest van de honig.

  • De plakjes schuin halveren.

  • In het midden van elk half plakje ca. een ½ eetlepel appelmengsel scheppen.

  • Randen van plakjes met een beetje water vochtig maken.

  • Tot driehoek dichtvouwen, randen iets aandrukken.

  • Bovenkant van flapjes bestrijken met eidooier.

  • Op bakplaat in het midden van de oven de flapjes in ca. 20 minuten bruin en gaar bakken.

  • De flapjes af laten koelen en bestrooien met poedersuiker.