Appelcompote
Nagerecht

Appelcompote

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 5

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 kilogram rode goudreinet appels
  • 100 mililiter water
  • 150 gram fijne suiker
  • 1-2 theelepels Kaneel Gemalen
  • Extra nodig: 2-3 schone potten*

Bereiding

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes.

  • Breng in een pan de stukjes appel met het water aan de kook. Laat de appels ca. 10 minuten koken tot ze zacht zijn.

  • Breng de compote op smaak met suiker en kaneel. Verdeel de warme appelcompote over de schone potten. Vul de potten tot net onder de rand.

  • Sluit de potten af en laat deze ca. 15 minuten ondersteboven staan. Zet de potten rechtop en laat ze verder afkoelen. Bewaar de potten appelcompote op een donkere koele plaats.

  • * = Schone potten: Maak de glazen potten schoon in kokend water met een paar eetlepels soda en spoel ze na met schoon heet water. De potten kunnen ook in de vaatwasser worden gereinigd. Plaats de warme schone potten omgekeerd op een schone theedoek.