Appelbeignets
Nagerecht

Appelbeignets

  • 1h

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor ± 20 stuks.
  • 1/2 theelepels zout
  • 1 ei
  • 2 1/2 zak melk
  • 6 eetleepels suiker
  • 1 1/2 Kaneel Gemalen
  • frituurolie
  • strooibus poedersuiker

Bereiding

  • Boven beslagkom zelfrijzend bakmeel en zout zeven.

  • In het midden een kuitje maken.

  • Hierboven het ei breken.

  • De helft van de melk erin schenken

  • Tot glad beslag roeren.

  • Al roerend de rest van de melk toevoegen.

  • In een diep bord suiker en kaneel door elkaar roeren.

  • Met appelboor klokhuizen uit appels boren.

  • De appels schillen en elke appel in 4 plakken snijden.

  • Door suiker/kaneelmengsel wentelen en op plank leggen.

  • Vergiet bekleden met keukenpapier.

  • In frituurpan olie verhitten tot 175ºC.

  • Vork in appelplak steken en door beslag halen en even uit laten druipen.

  • Met andere vork appel van eerste vork in de olie laten schuiven (geen frituurmandje gebruiken).

  • Met 4 tegelijk, appelbeignets in ± 4 minuten goudbruin frituren, halverwege met vork keren.

  • Met schuimspaan appelbeignets uit pan in vergiet scheppen en laten uitdruipen.

  • Op dezelfde manier rest van appelbeignets met 4 tegelijk frituren.

  • Op schaal leggen en poedersuiker er over strooien.