Aardbeien Tiramisu
Nagerecht

Aardbeien Tiramisu

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 16

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1) Voor de jelly
  • 200 gram aardbeien
  • 1/2 limoen
  • 1 1/2 blaadje gelatine
  • 1 Vanillestokje
  • 2 zak koud water
  • 50 gram suiker
  • 2) Voor de tiramisu
  • 1 zak slagroom
  • 3 eetleepels suiker
  • 2 eierdooiers
  • 250 gram mascarpone
  • 8 lange vingers
  • 2 eetleepels sterke koffie
  • 1 eetleepels Amaretto
  • cacaopoeder

Bereiding

  • 1) De aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en in stukjes snijden.

  • De limoen wassen en in stukjes snijden.

  • De gelatine weken in ruim koud water.

  • Het vanillestokje in de lengte opensnijden en de merg(zaadjes) er met een mes uitschrapen.

  • In een pan 2 deciliter koud water aan de kook brengen met de aardbeien, het vanillestokje en de merg(zaadjes), de suiker en de limoen.

  • Laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.

  • Knijp het gelatineblad uit, doe het bij het aardbeienvocht en laat het oplossen.

  • Giet het vocht door een fijne zeef.

  • Verdeel het aardbeienvocht over 4 grote wijnglazen.

  • Zet de glazen in de koelkast tot de jelly gestold is.

  • 2) De slagroom met 1 eetlepel suiker stijf kloppen.

  • Met een mixer op de hoogste stand de eierdooiers en de rest van de suiker tot een romige massa kloppen.

  • Voeg lepel na lepel de mascarpone toe en roer daarna voorzichtig de slagroom erdoor.

  • Besprenkel de lange vingers met koffie en amaretto.

  • Haal de jelly-glazen uit de koelkast.

  • Verdeel de lange vingers bovenop de jelly.

  • Giet het mascarponemengsel over de lange vingers.

  • Bestrooi de mascarpone met cacaopoeder.