Kruidendip voor frietjes
Kip

Provençaalse kippenpoten

  • 1h

    Bereidingstijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 kippenpoten
  • 2 1/2 eetleepels Franse mosterd
  • 3 eetleepels olijfolie
  • 4 sjalotjes
  • 1 courgette (ca. 250 gram)
  • 4 tomaten
  • 10 pitloze zwarte olijven
  • 1/2 theelepels zout
  • 1/4 theelepels Witte Peper Gemalen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 1/2 eetleepels Provencaalse Kruiden
  • 2 1/2 zak droge witte wijn.

Bereiding

  • Kippenpoten insmeren met ½ eetlepel mosterd per kippenpoot.

  • Olijfolie verhitten op matig hoog vuur en kippenpoten in ca. 10 minuten rondom bruin bakken.

  • Intussen sjalotjes pellen en in parten snijden.

  • Courgette wassen kroontje verwijderen en in blokjes snijden.

  • Tomaten wassen, halveren, zaadjes en vocht verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.

  • Olijven halveren.

  • Kippenpoten uit de pan nemen.

  • Sjalotjes, courgette en tomaten in de pan doen en 2 minuten bakken.

  • Zout en peper erover strooien.

  • Knoflook erboven uitpersen.

  • Provençaalse kruiden, olijven en wijn er door roeren.

  • Kippenpoten erbij doen en met de deksel op de pan in ca. 40 minuten gaarstoven.

  • Af en toe de poten omdraaien.

  • Aan het einde van de bereidingstijd de rest van de mosterd erdoor roeren.