Klassieke Engelse paasbroodjes
Kip

Kippenlevertjes met appel en spek

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 ui
  • 1 appel
  • 75 gram Katenspek
  • 250 gram kippenlevertjes
  • 1 theelepels Shake It Hot Cajun kruiden
  • 2 eetleepels bloem
  • 1 eetleepels boter of bakproduct
  • 1 eetleepels appelstroop
  • 1 theelepels mosterd

Bereiding

  • Ui pellen en klein snijden.

  • Appel schillen en in blokjes snijden.

  • Het spek in stukjes snijden of knippen.

  • Meng Shake It Cajunkruiden en bloem door elkaar en bestrooi er de levertjes mee.

  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui, het spek en de levertjes al omscheppend 5 minuten.

  • Voeg de stukjes appel toe en bak nog 3 minuten.

  • Doe er de appelstroop, de mosterd en 1½ deciliter water bij.

  • Verwarm al roerend nog ca. 2 minuten.