Kipfilet met brie en mango
Kip

Kipfilet met brie en mango

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 75 gram roombrie
  • 1 stevige mango
  • 1 ui
  • 2 kipfilets á 150 gram
  • Kruidenmix Kip Kerrie
  • 25 gram boter of bakproduct
  • 4 sprietjes bieslook

Bereiding

  • Brie in 2 plakken snijden.

  • Mango schillen, rondom de pit in plakken snijden en de plakken in smalle reepjes snijden.

  • Ui pellen en in ringen snijden.

  • Kipfilets inwrijven met de kruidenmix (2 theelepels overhouden).

  • Oven voorverwarmen op 175°C.

  • Boter verhitten in een koekenpan en de kipfilets op matig vuur in ca. 6 minuten bakken. Halverwege keren en in nog 4 minuten op half vuur gaar bakken.

  • Op elke filet een plak brie leggen.

  • Kipfilets op een schaal leggen, afdekken met aluminiumfolie en in de oven warm houden.

  • De uienringen in het bakvet ca. 4 minuten zachtjes bakken.

  • Na 2 minuten er 2 theelepels kruidenmix over strooien, de mangoreepjes toevoegen en 2 minuten meebakken.

  • Af en toe omscheppen.

  • Kipfilets op 2 borden leggen, ui-mangomengsel erover verdelen en bieslook erboven fijnknippen.