Kipfilet met brie en mango
Kip

Kipdrumstick met honing en spek

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 4 kipdrumsticks (± 750 gram)
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1/2 eetleepels vloeibare honing
  • Witte Peper Gemalen
  • 4 slices katenspek
  • olie
  • 4 cocktailprikkers

Bereiding

  • Kipdrumsticks in ruim water met het bouillonblokje 10 minuten zachtjes laten koken.

  • Afgieten en iets af laten koelen.

  • Vel van vlees losmaken en binnenkant besmeren met honing.

  • Over buitenkant peper strooien.

  • Plakjes spek erom wikkelen en vaststeken met cocktailprikker.

  • Barbecue of grillrooster bestrijken met olie.

  • Kip in 7-8 minuten gaar grillen.

  • Halverwege grilltijd omkeren.