Vegan tiramisu met speculaaskruiden
Kerst

Vegan tiramisu met speculaaskruiden

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 400 gram silken tofu
  • 200 mililiter espresso of sterke koffie
  • 120 gram vegan margarine
  • 30 mililiter Amaretto
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 rol vegan biscuits
  • 2 theelepels Koekkruiden

Benodigdheden

  • Glazen schaal
  • Diep bord of een diepe schaal
  • Blender

Bereiding

  • Smelt de margarine in een pannetje of magnetron en laat dit volledig afkoelen.

  • Meng de Amaretto met de tofu, suiker en de speculaaskruiden in een blender. Voeg beetje bij beetje de margarine toe.

  • Schenk de koffie of espresso in het diepe bord (of de schaal) en doop hier de koekjes in.

  • Als je genoeg koekjes door de espresso hebt gehaald, maak je de eerste laag met koekjes in de glazen schaal.

  • Bedek de laag koekjes met een laag van het mengsel, bedek daarna weer met een laag koekjes en ga zo door. Eindig met een laag van het mengsel.

  • Bestrooi de bovenste laag met speculaaskruiden.

  • Zet een nacht in de koelkast. De volgende dag is de tiramisu klaar om van te genieten!

  • Heb je kindjes aan tafel of wil je liever geen alcohol gebruiken? Vervang de Amaretto dan voor sinaasappelsap.