kerstcampagne_voorgerecht_vis_30_800
Kerst

Tonijn-rivierkreeftjes tartaar met rucolamayonaise

Klassieke tartaar heeft al een luxueuze uitstraling, maar met deze variant doe je daar nog een schepje bovenop. Goede tonijn, heerlijke rivierkreeftjes en romige rucolamayonaise: deze tartaar met een Aziatische twist tovert gegarandeerd een lach op het gezicht van alle visliefhebbers.
  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 200 grams rivierkreeftjes
  • 200 grams tonijn
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 pouch rucola
  • 2 theelepels Bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 citroen, rasp en sap
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 bakje kiemgroenten
  • 2 eetlepels Sesamzaad
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Bereiding

  • Doe de mayonaise in een keukenmachine en pureer dit samen met de rucola, zout en peper.

  • Snijd de rivierkreeftjes in kleine stukjes, maar houd er een paar over voor de garnering. Meng de fijngesneden rivierkreetjes met een beetje mayonaise en de bieslook, zout en peper.

  • Snijd de tonijn in kleine blokjes. Meng met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

  • Meng het citroensap, de rasp en de koriander.

  • Leg de grootste steekring op een bord. Schep een laagje van het rivierkreeftmengsel in de ring, druk licht aan. Schep er vervolgens een laagje tonijntartaar op en druk weer licht aan. Besprenkel daarna met het citroenmengsel.

  • Drapeer de rucolamayonaise om de tartaar. Garneer met de overgebleven rivierkreeftjes, de kiemen en de geroosterde sesamzaadjes.