kerstcampagne_voorgerecht_vegan_4_800
Kerst

Pompoen met Pesto-rijstvulling

Deze gevulde pompoenen zien er niet alleen heel leuk uit, ze zijn ook super lekker. Romig door de pesto, hartig door de vegan feta en pittig door de chilivlokken. Met dit vegan voorgerecht zet je een echte winnaar op tafel.

  • 16

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 kleine pompoenen
  • 140 grams Zilvervlies Rijst 1 kg
  • 15 grams gedroogd eekhoorntjesbrood (Funghi Porcini)
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel Piri Piri Gemalen
  • 100 grams vegan feta
  • 50 grams pijnboompitten
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Pesto

  • 25 grams verse basilicum
  • 80 mililiters olijfolie extra virgine
  • 3 teentjes knoflook
  • 70 grams pijnboompitten
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Snijd de pompoenen in twee helften. Hol ze goed uit en zorg ervoor dat alle pitjes verwijderd zijn. Leg de helften met het snijvakken omhoog op een bakplaat en wrijf ze in met de geperste knoflookteentjes, de chili vlokken, zout, peper en de olijfolie. Rooster ze in ongeveer 50 minuten bijna gaar.

  • Breng, terwijl de pompoen roostert, een pan met licht gezouten water aan de kook. Kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Maak ook de pesto. Dit doe je door alle ingrediĆ«nten in een keukenmachine fijn te malen tot een grove pesto.

  • Wel ondertussen ook het gedroogde eekhoorntjesbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze daarna goed af en snijd ze fijn.

  • Giet de rijst af en doe dit in een grote kom. Schep hier de pesto en het eekhoorntjesbrood doorheen. Voeg hier ook peper en zout naar smaak aan toe.

  • Haal de pompoen uit de oven. Verdeel het rijstmengesel over de helften en bestrooi ze met de feta. Zet dit nog 10 minuten in de oven.

  • Sprenkel tot slot nog wat chilivlokken en pijnboompitten over de pompoenen.