Default
Kerst

Lamsreepjes met vijgen

Met deze lamsreepjes met vijgen zet je een heel decadent gourmetpannetje op tafel. Deze kleine versie van een klassiek kerstgerecht als lamsbout doet het zeker goed bij jouw gasten.
  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 250 gram lamsreepjes
  • 4 gedroogde vijgen
  • 1 eetlepel Paprikapoeder Mild
  • 1 ode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Oregano
  • 100 mililiters sherry
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  • Snipper de ui en knoflook. Snijd het lamsvlees in reepjes. Doe de lamsreepjes in een schaal met de olijfolie, alle kruiden, de ui en knoflook. Schep het mengsel goed door elkaar en laat dit in een afgedekte schaal staan, zodat de smaken er goed in kunnen treken.

  • Snijd de vijgen in plakjes snijden en doe ze in een schaaltje. Schenkt hier de sherry overheen en laat dit goed intrekken.

  • Doe aan tafel een flinke eetlepel van de lamsreepjes en vijgen in het gourmetpannetje. Bak dit mengsel tot de lamsreepjes gaar zijn. Voeg tot slot wat zout en peper naar smaak toe.